Ung konservativ vil i Folketinget

På en varm torsdag i slutningen af juni måned mødes jeg med Caspar Stefani, der stiller op til folketinget for De Konservative, på Nørreport station. Vi aftaler at gå over til Torvehallerne, hvor vi formodentlig kan få noget at drikke. Vi går over Israels Plads og slår et smut forbi antikvarer på vej over mod en park.
Vi sætter os på en bænk med udsigt til søen, taler lidt og begynder så interviewet.
Caspar, med en baggrund som konstabel i Forsvaret, stiller op, fordi han mener, at der mangler et nyt perspektiv for en konservativ.
“Jeg stiller op, fordi jeg føler, at jeg har noget at bidrage med – med min baggrund som person og min uddannelse. Jeg voksede op med en mor, der var på kontanthjælp en stor del af tiden. Det perspektiv synes jeg, der mangler for en konservativ.”
Caspar har tre vigtigere mærkesager: Fokus på læring i folkeskolen, vi skal få begrænset Den Europæiske Union, og vi skal få stoppet indvandringen.
“Hvis ikke EU bliver kraftigt reformeret, skal vi melde os ud. Hører man Juncker(Kommissionsformand, red.), siger han, at der ikke bliver ændret et komma i trakaterne. Så synes jeg, at vi skal melde os ud sammen med andre lande, der ligner os.”
På spørgsmålet om indvandring kigger han ud over Europa. “Vi har i Europa haft kæmpestore problemer med at integrere den store gruppe af indvandrere, der er kommet hertil. Før vi får styr på dem, der er her, skal vi ikke tage imod flere, for så gør vi problemet større.”
Caspar mener, at sociale kompetencer er vigtigt i foleskolen, men at der er for lidt fokus på, at man rent faktisk lærer noget. Det pædagogiske aspekt er for stort, som han siger.
Kamp mod kulturradikale
Caspar skrev, da han offentliggjorde på Facebook, at han var blevet valgt som folketingskandidat, at han ville iværksætte en kamp mod de “altødelæggende kulturradikale.”
“Jeg synes, at siden slutningen af 60’erne har der været rigtig stor fokus på at frigøre os for alt – for autoriteter, Kongehuset og for kristendommen. Men også i forhold til Forsvaret: Troen på, at der er ingen grund til, at vi har et forsvar, fordi vi alligevel ikke kan forsvare os selv. Vi skal fødes ind i en identitet, for at vi så kan tage afstand fra den.”
Udsendelse til Afghanistan
“Jeg tog afsted som en 21-årig dreng og kom hjem som en 21-årig mand”, beskriver Caspar sin udsendelse til Afghanistan på Hold 13 som.
“Jeg har oplevet at blive skudt på og være tæt på at blive sprunget i luften. Det har påvirket mig meget som person, men det var også en rigtig god oplevelse for mig som person. Jeg har oplevet en hel anden verden.”
“Krigen var en fiasko”
Caspar er kommet til erkendelsen af, at krigen i Afghanistan var en fiasko. Han mener, at der i koalitionen var for stor uenighed om, hvad man skulle. Først skulle man bombe Al-Qaeda sønder og sammen, hvilket var fint, og det lykkedes. Senere kom ideen om, at man skulle bygge en demokratisk stat op. Hvilket var svært med de ressourcer, man brugte i Afghanistan, og at folk ikke ønskede det i Helmand, hvor de danske soldater var.
I år 2035 Caspar kan sætte sine visioner for år 2035 på kort formel:
“En lavere skat, kun en indvandring af folk, som er i stand til at fuldføre et arbejde, forsvarssagen skal gøres vigtig for danskerne, og forsvarsviljen skal tilbage, en kraftig reformation af EU, så det kommer ned på mellemstatsligt niveau og større fokus på almen dannelse. Vi har meget at være stolte over som danskere. I dag skal man næsten skamme sig over, hvis man siger, at man er kristen, og at man tror på Gud. Sådan håber jeg ikke, at det vil være i år 2035.”
Blå bog på Caspar Stefani
Konstabel i Forsvaret
Bachelor i statskundskab
Tidligere formand for Konservativ Ungdom i København
Folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti
1773 Total Views 9 Views Today

Be the first to comment on "Ung konservativ vil i Folketinget"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*