Søren Pape: Sådan kan vi forbedre skolerne

Jeg har fået lov til at interviewe formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, som ved folketingsvalget også blev valgt til folketinget.

Vi taler om hvordan den nuværende folkeskole, blandt andet om folkeskolereformen og så giver Søren også sit bedste råd hvis man vil være ungdomspolitiker.

Læs det herunder;

1) Hvordan kom du ind i politik?

-Jeg meldte mig ind i Konservativ Ungdom som 15-årig. Jeg har altid været interesseret i politik og samfundsforhold og ikke mindst i slutningen af firserne blev der kæmpet en hård kamp om friheden i verden. Den vestlige verden repræsenteret ved Margaret Thatcher og Ronald Reagan mod det kommunistiske Østeuropa primært Sovjetunionen. Det tændte mig. Jeg har aldrig kunnet forstå at man kan forsvare de synspunkter som Østeuropa og kommunismen stod for. Siden 1987 har jeg været aktiv i politik. Det har indtil nu været sjovt, spændende, hårdt, voldsomt, givende og krævende. Men det er noget helt særligt at være engageret i og er man først tændt af ilden så tror jeg aldrig det helt forlader en.

2) Hvordan vil du forbedre den nuværende folkeskole?

-Skolerne har fået et løft med skolereformen når den får lov at virke. Det faglige er godt. Altså at man nu begynder med engelsk fra 1. Klasse og andet fremmedsprog fra 5. Klasse. Flere timer i fagene er godt. Men der er bestemt også ukrudt i den reform. De tvungne lektiecafeer er helt ude i skoven og derfor har vi stemt imod den del. Det kan betyde at forældre der arbejder i aftenvagt ikke får lov at se deres børn fordi de sidder henne i tvangscafeen. Jeg mener det er godt med lektiecafeer men det må være den enkelte familie der afgør om netop deres barn skal gå der. Fritidsaktiviteter skal det være plads til som en værdifuld del af et børne- og ungdomsliv. Det finder vi meget værdifuldt. Aktivitetstimerne er ikke vokset i vores have og dem har vi et skarpt øje på.

3) Hvad synes du om inklusion?

-Inklusion er godt hvis det sker ud fra det enkelte barn og helheden og ikke ud fra at nu skal alle død og pine ikke have et special tilbud. Det er ikke rimeligt hvis enkelt elever tyranniserer alle andre. Så er inklusionen gået for vidt. Men der skal være plads til at vi ikke alle sammen passer ind i skabelonen for det såkaldt normale. Vi har i mange år ekskluderet alt for mange børn ud af klasserne men nu er det som om det er gået i den anden grøft.

4) Har du et godt råd hvis man vil være ungdomspolitiker?

-Hvis man vil være ungdomspolitiker så er mit bedste råd at kaste sig ud i det. Meld dig ind i det parti du er mest enig med og oplev hvordan man kan blive dygtigere til mange ting, får gode oplevelser socialt og muligheden får at diskutere politik med ligesindede og folkevalgte. Jeg har haft nogle fantastiske år i Konservativ Ungdom og det har givet mig så meget.

258 Total Views 1 Views Today

Be the first to comment on "Søren Pape: Sådan kan vi forbedre skolerne"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*