Manu Sareen: Jeg vil ændre den politiske kultur

Manu Sareen er vendt tilbage til dansk politik, det skrev han på Facebook i går. Han er blevet folketingskandidat for Det Radikale Venstre på Nørrebro. Manu Sareen er tidligere minister for Ligestilling og kirke og minister for nordisk samarbejde, det var han fra 2011 – 2014. Han var fra februar 2014 til Folketingsvalget 2015 minister for børn, unge, integration, ligestilling og sociale forhold.

Efter ikke at være blevet valgt til Folketinget i 2015 meddelte han, at det var slut med politik. Men han er nu vendt tilbage. Læs hvorfor herunder, hvad hans visioner er og meget mere i dette med Youngnews.dk.

Hvorfor vender du tilbage?

Fordi når jeg ser udover det danske land, er der brug for løsninger, i hvert fald på integrationsområdet, og det synes jeg ikke rigtig, at der er. Debatten er pulveriseret, og folk er splittede omkring flygtningespørgsmålet. Det vil jeg gerne komme med nogen løsninger på.

Du har jo været minister, og du sagde, da du ikke blev valgt, at politik var slut for dig. Er du ikke bange for, at mange vil se dig som fortid?

Jo, det er ikke til at vide, men det ved jeg, når der er folketingsvalg.

Det blev et nej til folkeafstemningen og mange danskere ønsker en stram asylpolitk, er der så stadig behov for Det Radikale Venstre?

Ja, især når man kommer med løsninger på de problemer, der er. Så tror jeg, at der er et behov for alle partier.

Du vil gerne være med til at ændre den politiske kultur – hvordan?

Man skal prøve at tænke alternativt og anderledes. For eksempel: Hvordan bringer vi danskerne tættere på de politiske beslutninger? Men også en politisk kultur, hvor der kommer mere tillid mellem befolkningen og politikerne. Jeg tror, at det handler om måden, man prøver at finde løsninger på og måden man debatterer. Jeg synes, at det er alvorligt, den mistillid der er.

Du har sagt, at du under ministertiden var ved at brække dig over dig selv blandt andet over stramninger og udenomssnak – hvorfor gå tilbage til det nu?

Fordi jeg gerne vil ændre den slags. Jeg synes den nyeste stramning- L-87, er uværdig.
Det kompromis vi lavede med Socialdemokraterne omkring familiesammenføring (da de var regeringsleder red.) var ikke noget, der groede i min baghave.

Er du bange for, at du falder ned i det hul med en dårlig politisk kultur og en masse gennemførsler, man ikke er enig i.

Nej, det er jeg ikke. En politisk kultur kan være mange ting – for eksempel hvordan man omtaler hinanden. Jeg har lavet 10 dogmer, omkring hvordan man opfører sig overfor hinanden.

Kan du tage nye erfaringer med ind i Folketinget?

Ja, jeg har nye erfaringer med mig. Jeg tror, at det er sundt, at man kommer lidt væk og ser tingene på en ny måde. Jeg er med i et IT-startup, der lærer jeg en hel del om iværksætteri for eksempel, hvilke barrierer der er. Det er jo noget, jeg kan tage med mig. Og jeg er også ude og snakke integration mange steder, det kan jeg også tage med.

 

1248 Total Views 6 Views Today

Be the first to comment on "Manu Sareen: Jeg vil ændre den politiske kultur"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*