Interview med Christian Zwettler – revolutionær anti-kapitalist

Christian Zwettler er en revolutionær venstrefløjsaktivist, som Youngnews.dk har lavet et interview med.

Om Christian Zwettler

Født; 21.10.1966 i Köln./Tyskland. Levede; Köln, St. Augustin, Hamburg, Oslo, København, Wien, Salzburg, Bonn. Været; Havana, Vancouver, Quebec, Mexico City, Damaskus, Beirut, Amman, Belfast, Oslo, Stockholm, Rom, London, Paris, Lissabon, Bratislava ….

Vokset op i besatte huse i Tyskland, Norge og Danmark. Lyttede til Che Guevara, Andreas Baader, Ulrike Meinhof, Nelson Mandela, George Habash eller Abdullah Öcelan. Korte ophold i fængsler i Tyskland, England, Belgien, Frankrig og længere ophold i Danmark for gadekampe, direkte aktioner, vold mod fascister og politifolk, besættelser af det danske Folketing, ambassader (USA, Frankrig, Tyskland, Spanien og Peru) eller kriminelle handlinger, såsom bankrøveri, som skulle bidrage til opbygningen af den røde hær. I 2012, efter 25 år i København, flyttede jeg til Wien. Men før jeg forlod København udgav ArtPeople / People Press den 29.3.2012 min biografi “Jeg Revolutionær”.. I Wien solgte jeg mine første fotografie … Efter et år, flyttede jeg til Bonn/Köln, hvor jeg arbejder som Fotograf.

Køb Christians bog her
eller følg ham på facebook eller Linkedin.

1. Du har siddet i fængsel, du har banket nynazister og bekæmpet kapitalisme. Hvad har du fået ud af det?

En personlig eller indre tilfredsstillelse. Jeg kæmper for de ting, jeg tror på. Det er meget mere vigtigt for mig end at have en zombie liv (født, skole, uddannelse, arbejdt, dø), og samtidig glæden ved at bidrage til en bedre verden uden racisme, homofobi eller sexisme… Læs min bog den handler bla. om fascinationen af det forbudte. Energien i et ungdomsoprør, en gadekamp, et bankrøveri, det at mærke adrenalinen ved at gøre noget ulovligt. En afstandtagen fra det etablerede. Gennem tiden er alt, hvad der er farligt, ofte blevet normen efter et stykke tid. Det farlige er i en ligning med det normale altid forud for sin tid. Det er en af grundene til, at typer som mig, der føler sig hævet over loven ikke bare karakteriseres som frisindede, men også som avantgardistiske. Og netop det at være forud for sin tid er en af de ting, mange mennesker konstant stræber efter. Derfor kobles det moderne sammen med ikke at være helt tilpasset normerne og reglerne. Selvom jeg på ingen måde har taget afstand fra mine tidligere handlinger, så har min fortid ikke påvirket mit liv i nævneværdig grad, fordi du bestemmer jo selv, om du fortryder eller er stolt af dine handlinger. Læs bogen og døm selv !
Christian Zwettler har været oppe at slås med sine politiske modstanderere og har dermed tilbragt flere år i fængsel. Jeg spørger ham om hvorfor han har været oppe at slås med sine politiske modstandere.

2. Hvorfor har du været op at slås med nogle af dine politiske modstandere?

Min holdning har altid været – og det er derfor jeg bliver kaldt ekstremist – at undertrykkelse og udbytning har en adresse. Det vil sige, at jeg placerer ikke skylden et abstrakt sted, jeg gør det helt konkret. F.eks. er det Anders Fogh Rasmussen skyldt når danske soldater kommer i ligkister hjem fra Irak… Det er ham som dengang som statsminster send danske soldater ned til krigen så han kun blive Nato Chef. Derfor har jeg været op at slås med mine politiske modstandere…. fordi jeg kender mine politiske modstandere.

3. Kan man ikke indfri sine politiske holdninger på andre måder, end med kriminalitet?

Absolut, by any means necessary dvs. også med kriminalitet. Personlig har jeg brugt alt hvad der findes fra pen, megafon, sten, molotovs og guns til at indfri mine politiske mål.

Der er mange måder at være revolutionær på. Jeg spørger ind til om Christian vil gøre de folk han er uenig med noget.

Vil han gøre folk der er uenige med ham noget, eller forholder han sig blot uenig? Jeg har prøvet at spørge. Læs det herunder.

4. Vil du gøre folk der, for eksempel stemmer LA, Radikale eller Konservative, noget?

Eller EL, SF, SD, RV, DF…. Absolut, jeg vil prøve at vise dem at der er et alternativ til deres stemme et liv hvor frihed, kærlighed og respekt er ikke tomme ord men holdninger. Men jeg vil aldrig gøre folk ondt bare fordi de er uenig med mig. Dette er for mig forskellen mellem revolutionære mennesker og voldspsykopater som IS eller DNSB. At gøre folk bange er ikke min stil, jeg står for frihed til forskellighed – ligehed for loven.

Christian har kæmpet for et anderledes Danmark, så nu spørger jeg ham direkte om hvordan Danmark ville se ud hvis han havde magten.

Ville vi være en kommunistisk stat eller hvordan vil det forholde sig?

5. Hvis du sad på magten, hvordan ville Danmark så se ud?

Meget anderledes…. allerede menneskelige behov før profitens behov og du har en meget anderledes samfund.

6. Du har sagt at du ikke synes om at Enhedslisten er blevet stiftet som det yderste venstrefløjsparti. Hvad er problemet med dem?

Enhedslisten er og har aldrig været en alternative til stat og kapital. Enhedslisten er ligesom DF, SF, SD, V, K….. garant for bevarelsen af stat og kapital. Vil du nogen anden så brug hjernen og hjerte, så stemmer du sikker ikke på alfabetet (S, SF, Df, EL, K, V, RV, L….).

7. Lande som Nordkorea, er jo også et kommunistisk styre og der sulter folk og folk bliver dræbt. Hvis du sad på er magten, hvad ville du så gøre for at Danmark ikke endte som Nordkorea

Nordkorea er ligesom Israel, Vatikan, Iran eller Saudi-Arabien… en stat hvor der findes kun en Gud, Führer eller Diktator… og hvis du tror på nogen anden så er du død. Jeg elsker forskellighed, livet og sex så nej tak til disse stater.

For mange meget venstreorienterede mennesker, er det sådan at staten skal eje alt og at man ikke må eje noget som privatperson. Hør Christians svar på det herunder.

8. Skal staten eje alt?

Nej folket burde eje alt!

Christian har udtalt at han har stor respekt for den revolutionære gruppe Blekingegadebanden(der dog i dag er opløst) der dræbte en politibetjent og røvede adskillige banker og planlagde en kidnapning. Læs om det og læs resten af interviewet herunder.

9. Du har sagt at du har stor respekt for Blekingegadebanden. En gruppe som har slået en politibetjent ihjel og har røvet banker. Hvad med ofrene, er det ikke synd for dem? Eller tjener det en højere sag? Hvad mener du?

Jeg mener netop ikke at en politibetjent som prøver at skyde efter en bil og dermed prøver at slå folk ihjel, som ikke har prøvet at slå ham eller andre ihjel, er et udskyldigt ofre. Et udskyldigt ofre er et menneske som er uskyldigt på det forkerte tidspunkt på det forkerte sted, f.eks. World Trade Center 2001, London underground 2005 eller NSU terror i Tyskland… Hvis du interesser dig for dette så finder du hurtig ud af at religiøse og højreorienterede grupper/bevægelser står netop for den slags terror. Disse grupper/bevægelser er mine politiske modstander. De mennesker som jeg har respekt for har aldrig brugt denne slags terror og dermed slår uskyldige ofre ihjel!

10. De tre vigtigste ting for dig som revolutionær?

Kærlighed, udfordringer og sjov.

11. Hvordan er dit liv i dag?

Jeg fortryder intet! Jeg har brugt mange år på at forsøge at opdage kreativitet, hvor andre ikke ønsker at opfatte denne og spore kreative impulser, hvor andre ikke ville se i deres drøm efter dem. Så jeg er blevet fotograf Creative Criminal Christian Zwettler (CCCZ) og haft forskellige udstillinger…. Jeg kæmper stadigvæk for frihed til forskelligheden og imod normalitet bare med en kamera. Som en creative criminal bryder jeg tabuer, leve og lege foran, udveksle roller, placere alt på hovedet. Nogle gange går jeg så langt, overskride grænser og love, fordi normalitet er intet at stræbe efter – det er noget, du bør flygte fra. Hvornår vil du forstå, at normalitet er ikke nødvendigvis en dyd? Tværtimod, det viser en mangel på mod. Du er nødt til at være modige, at bryde ud af de standarder til at være anderledes. Du er nødt til at være modige, at sige nej til den såkaldte normalitet. Du er nødt til at være modig til at acceptere, hvem du virkelig er dybt inde i dig og være dig selv uden frygt, dømt, stemplet og blive kritiseret for. Ellers lever jeg et fedt liv nogen gang med sushi & saki og andre gang med brød og vand…

Dette er et billede Christian har fotograferet

1047 Total Views 3 Views Today

Be the first to comment on "Interview med Christian Zwettler – revolutionær anti-kapitalist"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*